Corona en medicinale Paddenstoelen

Een diepgaande blik op de helende kracht van medicinale paddenstoelen en hun toepassingen

In de huidige wereld, waar gezondheid en welzijn steeds belangrijker worden, winnen medicinale paddenstoelen aan populariteit als natuurlijke geneeswijze.
Ze bevatten fascinerende bioactieve verbindingen die een breed scala aan gezondheidsvoordelen bieden. In dit artikel, in samenwerking met ’t Kruidenmannetje, gaan we dieper in op het gebruik en de toepassingen van medicinale paddenstoelen.

Corona en medicinale Paddenstoelen –
Effecten op Auto-immuunaandoeningen en Kanker

De afgelopen tijd hebben we veel gehoord over het gebruik van paracetamol in plaats van ibuprofen in verband met de huidige gezondheidssituatie.
De reden hierachter is interessant en heeft te maken met het immuunsysteem.

Corona en medicinale Paddenstoelen die ontstekingen remmen.
Ibuprofen, naast pijnstiller, werkt ook als ontstekingsremmer.
Echter, het onderdrukken van ontstekingen kan het immuunsysteem beïnvloeden.
Ontstekingen zijn normale immuunreacties die ons lichaam helpen infecties te bestrijden.
Het onderdrukken van ontstekingen kan leiden tot een verminderde immuunrespons.

Dit is van bijzonder belang voor mensen met auto-immuunaandoeningen, zoals reumatische aandoeningen, psoriasis, de ziekte van Crohn en multiple sclerose (MS), die vaak immuun onderdrukkende medicijnen gebruiken, waaronder ibuprofen.
Hoewel deze medicijnen de kans op een virusinfectie niet vergroten, kunnen ze de effecten van een virusinfectie verergeren.

Een vergelijkbare situatie doet zich voor bij kankerpatiënten die cytostatica en andere immuun onderdrukkende medicatie gebruiken.
Veel van deze medicijnen hebben als bijwerking dat het immuunsysteem wordt onderdrukt,
waardoor de kans op infecties toeneemt.

Medicinale Paddenstoelen als Ondersteuning

Hier komen medicinale paddenstoelen in beeld. Ze staan bekend om hun vermogen om het immuunsysteem te versterken. Maar ze bieden niet alleen een boost voor het immuunsysteem; ze kunnen ook van onschatbare waarde zijn voor mensen met auto-immuunziekten en kanker.

Voorbeelden van Medicinale Paddenstoelen:

 1. Agaricus blazei Murill (Amandelpaddenstoel):
  Deze medicinale paddenstoel wordt gebruikt bij verschillende aandoeningen, waaronder allergieën, reuma, huidaandoeningen, osteoporose en diabetes type 2.
  In combinatie met andere medicinale paddenstoelen is Agaricus blazei bijzonder effectief bij de behandeling van fibromyalgie, MS, de ziekte van Alzheimer, Parkinson en psoriasis.
  Het wordt ook ingezet bij leukemie, longkanker en andere vormen van kanker.
 2. Pleurotus ostreatus (Oesterzwam):
  Pleurotus heeft ontstekingsremmende eigenschappen en wordt gebruikt bij aandoeningen zoals reuma. Het wordt ook toegepast bij de behandeling van darmkanker en hormoon gerelateerde borstkanker.
 3. Poria cocos (Indian Bread):
  Poria cocos heeft antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen en is geschikt voor auto-immuunaandoeningen en sommige vormen van kanker, zoals longkanker en prostaatkanker.
 4. Cordyceps sinensis:
  Cordyceps staat bekend om zijn antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, en het kan verlichting bieden bij virale longontsteking, wat relevant is in de huidige situatie.

Het gebruik van deze medicinale paddenstoelen heeft over het algemeen geen bijwerkingen bij normaal gebruik.

Conclusie:

Medicinale paddenstoelen zijn een boeiende en veelbelovende aanvulling op de traditionele geneeskunde, vooral voor mensen met auto-immuunaandoeningen en kanker.
Ze kunnen het immuunsysteem ondersteunen en ontstekingen verminderen,
waardoor ze waardevolle bondgenoten zijn in de zoektocht naar gezondheid en welzijn.

Disclaimer:
Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je medicinale paddenstoelen of andere supplementen gebruikt, vooral als je specifieke gezondheidsproblemen of medicatie hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *